Pitääkö iho puhdistaa?

17.09.2019

Kyllä vain! Jos toivot raikkaan, hyvinvoivan ja mahdollisimman kauniin ihon suosittelen lisäämään hoitorutiineihin sekä aamu- että iltapuhdistuksen. Yksinkertaisesti siitä syystä että huokosiin kertynyt lika samentaa ihon väriä ja huonontaa ihon toimintoja. Huolehtimalla huokosten puhtaudesta saat myös enemmän tehoa irti muista hoitotuotteista, sillä ne imeytyvät paremmin ihoon eivätkä jätä rasvaista oloa ihon pinnalle. Muistathan myös että pelkkä vesi ei liota ihon likaa pois ja kasvovesi on viimeistelytuote, ei puhdistustuote.

Tuntuuko ihon puhdistaminen työläältä? Tässä muutama niksi kuinka voit helpottaa puhdistusrutiinia.

1. Hanki helppokäyttöinen tuote itsellesi. Usein suosittelen valikoimiini kuuluvaa puhdistusvaahtoa. Se on hellävarainen, sopii hyvin lähes kaikille ja on helppokäyttöinen. Liian monimutkaiset tuotteet tai purkit jäävät usein käyttämättä.

2. Säilytä puhdistustuote lavuaarin läheisyydessä, jotta siitä on helppo ottaa sopiva määrä kämmennelle ja pestä kasvot. Tämä sujuu leikiten esim. hampaiden pesun yhteydessä. Pestäänhän me ne hampaatkin aamuin illoin...

3. Pidä suihkussa oma puhdistustuote. Näin sinun ei tarvitse muistaa ottaa tuote mukaan suihkuun mentäessä. Suihkussa saat myös todella hyvin kaulan ja decollete alueen puhdistettua. Toinen suihkuvinkki: pidä myös kuorinta-aine siellä, sekin muistuu käyttää ja kuorinta on mukava huuhdella hyvin pois suihkussa.

Kun jatkat puhdistusrutiinia sitkeästi jonkin aikaa, huomaat että se sujuu kuin itsestään ja kuinka raikkaalta iho tuntuukaan! 


https://www.terve.fi/artikkelit/puhdista-kasvot-oikein